Címlap progtanKÖR

progtanKÖR

A "progtanKÖR" Tehetségműhely nyilvános anyagai


Az ISZE a 2008/2009. tanévben hagyományteremtő szándékkal szervezte meg a regionális és a döntő fordulóból álló Dusza Árpád Országos Programozói Emlékversenyt. Ezen a versenyen az ország bármely középiskolájában tanuló középiskolások részt vehetnek 3 fős csapatokkal. Egy összetett programozási (kódolási) feladatot kell megoldaniuk közösen. A verseny döntőjében az elkészített programot be is kell mutatniuk a zsűrinek.
A versenykiírás megtalálható az ISZE honlapján.
A verseny lebonyolítása során egyre inkább kiderült, hogy a diákok programozó versenyekre történő felkészítése az iskolák többségében nem a tervezett órakeretben történik, hanem az informatikatanárok szabadidejében, ezért a munkáért semmilyen tiszteletdíjat nem kapnak.
Ez adta az ötletet az ISZE-nek és a verseny szervezőinek, hogy megoldásokat, lehetőségeket keressen a programozási iránt érdeklődő diákok és tanáraik számára az iskolai tehetséggondozó szakkörök további működése érdekében. Ez csak pályázati támogatással valósítható meg. Ennek a feladatnak a szervezésére, lebonyolítására, a pályázatok felkutatására alakítottuk meg a progtanKÖR tehetséggondozó műhelyt.

 

 

Dokumentumok:

 

Működési rend (mukodesi_rend.pdf)

 

Az NTP-OKA II. "Tehetséggondozó műhelyek támogatására a közoktatás területére"
pályázathoz kapcsolódó tehetséggondozó szakkörök nyilvános anyagai:

 

A pályázat keretében a dunaújvárosi Széchenyi István Gimnázium tehetséggondozó szakkörét és a budapesti Szent István Gimnázium nyári programozó táborát támogattuk.

 

A tehetséggondozó szakkör  és nyári tábor bemutatása az Inspiráció különszámában  (inspiracio_kulonszam.pdf)

 

A dunaújvárosi szakkör tematikája: (Programozo_szakkori_tematika.pdf)

 

A szakkörön C# környezetben készített programok kódja (programok.zip)

 

Az NTP-OKA II./1  "A 2010/2011. tanévi tehetséggondozó műhelyek támogatására"  pályázat  nyilvános anyagai:

 

A pályázat keretében pedig a zalaegerszegi Zrínyi Miklós Gimnázium és a Kölcsey Ferenc Gimnázium közös tehetséggondozó szakkörét támogatjuk.

 

A zalaegerszegi szakkörön készített segédanyag:

Visual Basic mintaprogramok:
(Mintaprogramok1.pdf)
(Mintaprogramok2.pdf)

 

Módosítás: (2013. július 03. szerda, 20:16)